Acţiunile celor mai lichide societăţi au pierdut, în medie, peste 3%. Declinul puternic înregistrat de pieţele internaţionale s-a resimţit, ieri, şi pe bursa de la Bucureşti. Cei mai Acţiunile celor mai lichide societăţi au pierdut, în medie, peste 3%.
Declinul puternic înregistrat de pieţele internaţionale s-a resimţit, ieri, şi pe bursa de la Bucureşti. Cei mai afectaţi au fost emitenţii din sectoarele farmaceutic şi bancar.
Corecţiile au avut loc în condiţiile unui rulaj de peste 11 milioane de euro.
Valoarea mare a tranzacţiilor, dar şi scăderile de peste 5% în cazul unor emitenţi scot în evidenţă faptul că evoluţia de ieri a bursei româneşti a fost determinată de retragerea investitorilor străini.
"Deprecierea leului, alături de corecţiile bursiere, este o dovadă a ieşirii investitorilor străini din piaţa românească. Este posibil ca perioada de corecţii să se prelungească, ţinând cont că au fost sparte praguri-suport", apreciază Bogdan Milea, directorul agenţiei Carpatica Invest Bucureşti.
Acţiunile BRD au pierdut peste 5% Titlurile celor mai lichide zece companii listate au înregistrat, ieri, o pierdere medie de 3,26% faţă de şedinţa anterioară. Indicele compozit a marcat o scădere de 3,17%, în timp ce acţiunile celor cinci societăţi de investiţii fi nanciare (SIF) s-au depreciat cu peste 2%.
În sectorul petrolier, acţiunile BRD Groupe Societe Generale (BRD) au închis sub pragul de 20,0000 lei, în scădere cu 5,24%.
Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au coborât la 0,7500 lei/ acţiune, iar emitentul a ocupat a doua poziţie în topul valorilor cumulate, cu 5,7 milioane de lei. Şi acţiunile Erste Bank (EBS) au fost afectate de o corecţie de peste 4%.
Ultima tranzacţie cu titluri EBS a fost perfectată la preţul de 135,1000 lei/acţiune.
Titlurile Zentiva s-au pră