Tenorul român de 25 de ani s-a lansat prin emisiunea „American Idol“. Sursa: Martin Tremblay-Zigzag Român-Canadian
1 /.
Dacă pentru Costel Busuioc abia acum începe drumul afirmării, alţi români talentaţi, care au trecut prin experienţe similare, povestesc care ar putea fi parcursul carierei acestuia, dacă depune suficientă muncă, dacă este dornic şi capabil să înveţe şi, nu în ultimul rând, dacă are şi puţin noroc.
Tenorul Corneliu Montano (Munteanu - n.a.), numit „ambasadorul muzical al României în Canada“, este primul artist de origine română care a lansat un album în Canada (2004) şi care susţine acum în Quebec un amplu turneu cu spectacolul „Le coeur qui chante“, în care interpretează nu mai puţin de 28 de arii ale celebrului tenor Luis Mariano. Cu şase ani în urmă, Corneliu Munteanu, pe atunci necunoscut în Canada, se lansa prin intermediul emisiunii „American Idol“.
Pe urmele lui Corneliu Montano
Există o asemănare între Corneliu Montano şi Costel Busuioc. Amândoi au primit recunoaşterea în străinătate, în cadrul unor concursuri pentru amatori: Costel Busuioc a câştigat acum câteva zile marea finală a competiţiei „Hijos de Babel“, iar Corneliu a fost ales în anul 2000 finalist al celei de-a treia ediţii a temutului concurs „American Idol“ unde, din peste 20.000 de concurenţi, „faimoşii zbiri“ din juriu au selecţionat numai 50.
Corneliu a fost atunci elogiat pentru vocea sa, dar, după cum a mărturisit într-un interviu acordat publicaţiei „Zigzag Româno-Canadian“, nu a fost încurajat să meargă mai departe, organizatorii temându-se că genul clasic nu este foarte comercial. „Probabil că nu voiau să rişte cu alt stil, cu altceva decât hip-hop şi pop“, spune el. În noiembrie 2004, a fost finalistul unui concurs organizat la Montreal (Canada), „Star Academy“, similar emisiunii „American Idol“ din SU