Lupta pentru titlu între CFR Cluj şi Steaua nu se mai dă doar pe teren, ci mai ales în culise. Sursa: Cosmin Marinescu
Finalul Ligii I la fotbal se anunţă,ca de obicei în ultimele sezoane,un război în care rivalelelasă de-o parte fair-play-ul şitrimit, rând pe rând, lovituri sub centură.Nu mai contează prea multrealizările jucătorilor, ci „butoanele“,arbitrajele, indirectele şi banii negri.Miza acestui adevărat război, în carecombatanţii apelează la o gamă variatăde „strategii“, o reprezintă banii carepot fi câştigaţi în cazul calificării îngrupele Ligii Campionilor. Cel mai bineştiu acest lucru cei de la Steaua, care înultimii doi ani au luat loc la masabogaţilor, de unde s-au ridicat cu unbonus de 20 de milioane de euro. EVZîncearcă să prezinte un peisaj cât maicomplet al bătăliei finale dintre CFR şiSteaua.
ARBITRAJE.Răsfăţată în turulcampionatului de cavalerii fluierului,care i-au asigurat zece puncte nemeritate,CFR Cluj se plânge în aceastăprimăvară de prestaţiile „fluieraşilor“.După ce Alexandru Tudor a făcut prafderby-ul din Ghencea, ardelenii auînţeles că a venit rândul altora săbeneficieze de sprijinul oamenilor înnegru. În ultima etapă, la Piatra-Neamţ, clujenilor le-a fost refuzat unpenalty, în timp ce steliştii au avut înarbitri aliaţi de nădejde. Meciurile cuCFR Cluj şi Unirea Urziceni suntultimele dovezi.
INDIRECTE.CFR şi Steaua luptă dingreu şi la capitolul „indirecte“. Ambeletabere stimulează adversarii rivalilor.La finalul partidei Ceahlăul - CFR Cluj,scor 0-0, nemţenii au mulţumit ceruluipentru rezultat. Ardelenii au pusfericirea gazdelor pe seama sumelor debani primite de la Steaua. Gigi Becalistriga şi el, duminică seară, în guramare: „Unirea a jucat pentru o primă de300.000 de euro la victorie promisă dela Cluj“. În runda precedentă, MirelRădoi îi acuza pe jucătorii de la PanduriiTârgu Jiu că „au murit pe teren