Angajatii teatrului protesteaza fata de modul in care au inteles consilierii PSD sa sprijine Teatrul "Maria Filotti", refuzind sa voteze hotarirea de Consiliu Local prin care Primaria cumpara o parte din cladirea institutiei, retrocedata anul trecut fostului proprietar.
Intr-un comunicat de presa ei subliniaza ca spatiile cladirii din str. Eminescu nr. 2 - 4, au fost si sint vitale pentru institutia teatrului si sint legate functional de activitatea salii si scenei din toate punctele de vedere. Aceste spatii asigura derularea normala a activitatii institutiei inca din anul 1949, iar in timpul restaurarii cladirii s-au realizat investitii substantiale, astfel incit spatiile sa corespunda cerintelor unei institutii de spectacol profesioniste.
"In plus, toate instalatiile de siguranta si utilitate, (postul TRAFO, avertizare si stins incendii, ventilatie si sanitare), necesare unei astfel de institutii, se afla in imobilul revendicat, iar inlocuirea acestora, in alt spatiu, este aproape imposibila, necesitind costuri si timp indelungat, atragind dupa sine suspendarea activitatii teatrului. Drept pentru care, declaratiile facute de unii membri CLM nu sint in concordanta cu realitatea. Reamintim ca Teatrul “Maria Filotti” este singura institutie de spectacol profesionista cu traditie si ca de-a lungul anilor a reprezentat orasul caruia ii apartine, (in festivaluri nationale si internationale) cu spectacole valoroase, rasplatite cu premii, iar publicul brailean, (1.000-1.500 de spectatori pe saptamina) beneficiaza de aceste productii. De asemenea, va reamintim ca orase fara traditie in institutii de spectacol (Rm. Valcea, Tulcea, Slobozia, Buzau) au depus eforturi pentru a le avea si ca Braila, cu o traditie in acest sens de peste 160 de ani, nu merita sa fie vaduvita de acest interes. Pentru aceste motive, colectivul teatrului adreseaza alesilor CLM,