Budinca de ciuperci
Ingrediente (pentru 4 portii): 250 g ciuperci, 2 oua, 15 g unt, 15 g faina, 1/8 l lapte, 1 lingura cimbru, 1 legatura mica de patrunjel verde, sare, piper, unt pentru forme, amidon pentru pudrat formele, cimbru proaspat si patrunjel verde pentru garnisit.
Mod de preparare: * Se curata ciupercile, se spala si se taie felii subtiri; se alege patrunjelul, se spala si se toaca. Se despart galbenusurile de albusuri, se freaca cu untul, se adauga laptele fiert si faina si se incorporeaza in ciuperci, impreuna cu cimbrul si patrunjelul. Se gusta de sare si piper si la urma se adauga albusurile batute spuma. * Se incinge cuptorul la 170gr.. * Se ung cu unt si se presara cu amidon 4 forme mici de budinca, se toarna in ele ciupercile preparate anterior si se tine budinca la cuptor - pe baie de apa - circa 15 minute, pana ce se incheaga. * Se scoate cu grija din cuptor si se serveste garnisita cu cimbru si patrunjel verde.
Salata de cartofi cu fasole boabe
Ingrediente (pentru 6 portii): 1 kg cartofi nesfaramiciosi, 1/2 capatana salata creata. Pentru piureul de fasole: 100 g fasole boabe, 1/2 l apa, 1/4 l vin alb, 1 lingurita zahar, 1 lingurita mustar cu tarhon, zeama unei lamai, 3 linguri smantana acrisoara, 4 linguri ulei, sare, piper.
Pentru sos: 1 ceapa rosie, 2 linguri codite de ceapa verde, 2 linguri ulei, sare, piper.
Mod de preparare: * Se inmoaie fasolea - de cu seara - in 1/2 l de apa rece. * Se spala cartofii si se fierb (exact cat trebuie), se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie felii egale. Se curata si se spala salata (cotoarele se indeparteaza). * Se fierbe fasolea in apa in care a fost inmuiata, in care se amesteca vinul alb si zaharul si dupa ce s-a inmuiat se pune jumatate in blender si se marunteste, pana ce devine un piure gros. Cealalta jumatate se tine sub jetul de a