In anul 2007, fondul de salarii al companiilor din Romania a explodat, inregistrand o crestere medie de nu mai putin de 53%. Acest lucru se datoreaza atat cresterii numarului de salariati, care a evoluat pozitiv in medie cu 21%, dar si cresterii veniturilor angajatilor cu o medie de 25% la nivelul intregului an 2007. Totodata, se inregistreaza o crestere semnificativa a orelor suplimentare, ajungandu-se in multe situatii la dublarea acestora la nivel de intreaga companie. Presiunea
In anul 2007, fondul de salarii al companiilor din Romania a explodat, inregistrand o crestere medie de nu mai putin de 53%.
Acest lucru se datoreaza atat cresterii numarului de salariati, care a evoluat pozitiv in medie cu 21%, dar si cresterii veniturilor angajatilor cu o medie de 25% la nivelul intregului an 2007.
Totodata, se inregistreaza o crestere semnificativa a orelor suplimentare, ajungandu-se in multe situatii la dublarea acestora la nivel de intreaga companie. Presiunea pusa astfel de angajatori pe umerii angajatilor a dus practic la o explozie a numarului de ore de concediu medical, cresterea medie a acestui numar fiind de 105%.
De asemenea, fluctuatia de personal a inregistrat in 2007 cote maxime, plecarea angajatilor fiind in medie de 44% pentru companiile incluse in studiu.
Cea mai mare fluctuatie de personal s-a inregistrat in Institutiile Financiare Nebancare, companiile de servicii financiare si in retail, media pe companie depasind cu mult media la nivel national.
Companiile care au reusit sa contracareze cu cel mai mare succes fluctuatia de personal se regasesc indeosebi in domenii ca cel farmaceutic sau al comertului cu autoturisme, unde oricum nivelul salarial si al beneficiilor este cu mult peste media la nivel nat