Tipul de polen la care suntem sensibili se determină prin teste de sânge şi piele Alergiile sezoniere afectează tot mai multe persoane, sensibile la schimbările de mediu, în principal la
Tipul de polen la care suntem sensibili se determină prin teste de sânge şi piele
Alergiile sezoniere afectează tot mai multe persoane, sensibile la schimbările de mediu, în principal la polenul existent în aer la începutul primăverii. O reacţie alergică sezonieră se deosebeşte de una perenă prin faptul că este declanşată de factori alergenici prezenţi pentru o scurtă perioadă de timp, în special la începutul primăverii sau al toamnei, explică specialiştii citaţi de site-ul about.com.
Copacii care pot duce la apariţia alergiilor sunt stejarul, ulmul, frasinul, mesteacănul, plopul, nucul şi arţarul. Alergiile diferă de la o persoană la alta; astfel, nu se poate vorbi despre un factor alergenic general. Pentru a afla la ce tip de polen suntem alergici, trebuie să consultăm un alergolog care, în urma unor teste de piele şi de sânge, ne poate spune cu exactitate ce substanţe ne provoacă reacţii alergice.
Testele alergologice stabilesc care este perioada din an în care fiecare dintre noi suferă alergii şi dacă este nevoie să facem un vaccin special. Spre deosebire de alergiile perene - la animale, praf sau insecte, alergiile sezoniere sunt mult mai greu de evitat.
Paşi pentru prevenirea expunerii la polen
1 Începeţi tratamentul cu cel puţin două săptămâni înainte de sezonul obişnuit de alergii, folosind un spray nazal care să vă protejeze căile respiratorii.
2 Întăriţi-vă sistemul imunitar de-a lungul anului. Creşteţi aportul de vitamina C înainte de perioada în care sunteţi vulnerabil la schimbările de mediu.
3 Păstraţi-vă sănătatea organismului printr-o dietă sănătoasă, un program regulat de somn şi prin reducerea