Organizat de Asociaţia Apicolă Valea Prahovei şi Primăria şi Consiliul Local Câmpina, târgul s-a dorit a fi o manifestare în aer liber (dacă şi vremea ar fi fost de acord), la care să participe atât profesioniştii din domeniu, cât şi oamenii obişnuiţi Ziua de 8 martie ar fi trebuit să fie însorită, suficient de călduţă cât să-ţi doreşti să mai ieşi şi la o mică plimbare şi, nu în ultimul rând, plină de bună dispoziţie. Dar n-a fost să fie pe de-a-ntregul. Câmpina, oraşul cu cele mai multe zile însorite din an, şi-a dezminţit renumele. În loc de soare – nori şi câteva răbufniri de ploaie. În loc de căldură – vânt şi o temperatură suficient de scăzută ca să-ţi doreşti să fii mai degrabă la adăpost. Buna dispoziţie însă o regăseai, “întreagă şi nevătămată”, dacă urmai, cu nasul în vânt, indiciile care te duceau către Târgul Mierii, adăpostit, de nevoie (ploaia, bate-o vina!), de Casa Tineretului.
La parter, într-o sală cu un spaţiu generos, apicultorii şi-au aşezat, cu migală şi cu un anume tâlc, borcanele cu miere. Nici unul la fel, fiecare te ademenea cu un alt fel de miere, care mai de care mai neobişnuite pentru gustul unei persoane neavizate. În afară de cea de salcâm, tei sau polifloră – ce se regăsesc invariabil pe rafturile magazinelor –, se puteau cumpăra borcane cu miere de păducel (nici nu ştiţi ce minunăţie este!), de floarea-soarelui, de rapiţă (a cărei culoare albă te uimeşte peste măsură) sau de mana pădurii. Iar dacă mierea este nelipsită din bucătărie, o cărticică cu preparate pe bază de miere se transformă într-o achiziţie valoroasă. Dar să vorbim un pic despre târg…
Pe gustul copiilor
Organizat de Asociaţia Apicolă Valea Prahovei şi Primăria şi Consiliul Local Câmpina, târgul s-a dorit a fi o manifestare în aer liber (dacă şi vremea ar fi fost de acord), la care să participe atât profesioniştii din domeniu (cărora le erau