Santierul lucrarilor de reabilitare a strazii Regale din Braila a fost inaugurat la inceputul acestei saptamani, dupa o intarziere de luni de zile, in prezenta primarului municpiului, Constantin Cibu.
Santierul ar putea fi intrerupt pe o perioada nedeterminata
In cazul descoperirii unor vestigii arheologice, potrivit prevederilor legale. Edilul-sef s-a aratat rezervat cu privire la termenul de finalizare a lucrarilor. "Teoretic, in patru-cinci luni ar trebui finalizata, dar nu mai dau nici un pronostic, ca cine stie ce se poate intampla", a spus Cibu. Acesta a explicat intarzierea demararii lucrarilor, care, potrivit contractului, ar fi trebuit terminate, prin neintelegerile existente intre proiectant, constructor si firma de consultanta. "Au reusit pana la urma sa puna la punct toate detaliile, dar tot le-a scapat un aspect: alimentarea cu energie a stalpilor de iluminat electric. Dar nu-i nimic, o sa facem asta la final, pe cheltuiala Primariei", a afirmat Constantin Cibu. Lucrarea consta in schimbarea conductelor de apa si canalizare precum si a tevilor de gaze si a cablurilor de telefonie si Internet, urmata de sistematizarea pe verticala, ceea ce implica un grad mare de risc privind siguranta cladirilor.
Reabilitarea strazii Mihai Eminescu, fosta Regala, este inclusa intr-un proiect amplu de refacere a centrului istoric al orasului, in valoare de 7,2 milioane de euro, finantat in proportie de 75% de Uniunea Europeana. Constructorul principal, desemnat printr-o licitatie organizata la Bucuresti, este firma spaniola Sedesa Obras Y Servicios SA, care are ca subcontractant firma braileana Alco Plus, aceasta societate fiind cea care executa refacerea infrastructurii strazii.
In ceea ce priveste controversatul subiect al introducerii circulatiei rutiere, Cibu a declarat ca inca nu s-a luat o decizie finala, desi este cunoscut ca un