În 2007, televiziunea din Pangratti a cheltuit peste 60.000 lei pentru fiecare angajat în parte. Totodată, fiecăruia dintre cei 3.200 de salariaţi ai TVR îi corespund pierderi de 14.500 de lei pe an. La începutul acestei luni, preşedintele-director general al Televiziunii Române, Alexandru Sassu, declara că instituţia pe care o conduce a încheiat anul 2007 cu pierderi de circa 14 milioane de euro. Deficitul, cel mai mare înregistrat vreodată de TVR, trage din nou un semnal
În 2007, televiziunea din Pangratti a cheltuit peste 60.000 lei pentru fiecare angajat în parte. Totodată, fiecăruia dintre cei 3.200 de salariaţi ai TVR îi corespund pierderi de 14.500 de lei pe an.
La începutul acestei luni, preşedintele-director general al Televiziunii Române, Alexandru Sassu, declara că instituţia pe care o conduce a încheiat anul 2007 cu pierderi de circa 14 milioane de euro. Deficitul, cel mai mare înregistrat vreodată de TVR, trage din nou un semnal de alarmă privind situaţia în care se află postul public de televiziune. Şi readuce în discuţie numărul exagerat al angajaţilor societăţii române de televiziune: 3.200, de cinci ori mai mulţi decât Pro Tv şi dublu faţă de televiziunea publică maghiară. Aceasta, în condiţiile în care circa o treime din cheltuielile anuale ale TVR se duc pe salariile şi contribuţiile sociale ale angajaţilor.
De-a lungul timpului, o serie de voci cu autoritate în domeniu au atras atenţia în acest sens. S-a spus, astfel, că există angajaţi care nu trec pe la serviciu decât pentru a-şi ridica salariul sau că recrutările se fac mai degrabă după relaţii şi grade de rudenie decât în funcţie de procedurile oficiale de selecţie prin concurs.
Nimeni nu a făcut însă nimic până acum. Deşi, aşa cum spune preşedintele CNA, Răsvan Popescu, „tentative de restructura