În cazul în care urmăriţi cu atenţie campania electorală, indiferent dacă aveţi vreun „preferat” înscris în cursă, îi faceţi un favor propriului creier. Cel puţin asta susţine un neurocercetător american. Creierul are un sistem de legături, un „hard” care controlează atenţia şi învăţarea pentru a ne motiva. De asemenea, tot creierul controlează alte „procese”, cum ar fi senzaţia de foame, comportamentul sexual şi implicarea socială.
Un interes pentru domeniul politic poate stimula aceste sisteme din creier, susţine neurocercetătorul John Roache de la Centrul de Sănătate şi Ştiinţă San Antonio din cadrul Universităţii din Texas.
”Când ascultăm discursurile candidaţilor şi ne gândim la ceea ce spun, creierul procesează informaţia, ceea ce duce la creşterea legăturilor neuronale şi la mărirea semnalelor neurochimice, care sunt asociate cu învăţarea şi memorarea”, şi-a explicat teoria omul de ştiinţă american.
Studii anterioare au arătat că alte activităţi de „angajare”, cum ar fi exerciţiile sau cuvintele încrucişate, pot stimula creierul, să îl protejeze împotriva dezvoltării demenţei. Neurocercetătorul american susţine că mult mai benefic pentru creier, decât urmărirea campaniei electorale, ar fi participarea activă, chiar dacă acest lucru presupune privitul unei dezbateri sau participarea la un miting electoral.
„Cu cât eşti mai implicat în această activitate, cu atât creşte mai mult activitatea din creier, iar procesele cerebrale vor fi şi mai implicate în activitatea fizică şi emoţională”, a conchis cercetătorul american. (L.S.)
În cazul în care urmăriţi cu atenţie campania electorală, indiferent dacă aveţi vreun „preferat” înscris în cursă, îi faceţi un favor propriului creier. Cel puţin asta susţine un neurocercetător american. Creierul are un sistem de legături, un „hard” care controlează atenţia şi învăţarea pentru a ne motiva. De