Pentru câte 900 de euro lunar, trei compatrioţi patiseri au impus şi brânzoaicele, şi cornurile la Castellon Covrigii şi brânzoaicele româneşti fac furori în rândul românilor şi
Pentru câte 900 de euro lunar, trei compatrioţi patiseri au impus şi brânzoaicele, şi cornurile la Castellon
Covrigii şi brânzoaicele româneşti fac furori în rândul românilor şi al spaniolilor din Castellon. "Cuptorul bunicilor", cum l-au numit patronii români, nu se opreşte nici măcar o zi. Prin mâinile patiserilor trec zilnic sute de metri de aluat.
Inaugurat în urmă cu trei luni în buricul Castellonului, "Cuptorul bunicilor" se odihneşte doar noaptea. Pe parcursul zilei, şirul de oameni care aşteaptă să poată cumpăra cozonaci, brânzoaice, covrigi sau cornuri calde pare nesfârşit.
"Cea mai mare aglomeraţie este dimineaţa, între orele 10.00 şi 12.00", spune Zaharia Costel, maistru covrigar. "Vindem tot şi, uneori, nu dospeşte aluatul atât de repede precum cere lumea. Cele mai vândute produse sunt brânzoaicele şi covrigii. De Crăciun, am vândut sute de cozonaci, iar acum suntem cunoscuţi şi de spanioli, în special pentru brânzoaicele dulci, o noutate pentru papilele gustative ale autohtonilor", completează Costel.
Patiseri aduşi special din Bacău
Covrigari din tată în fiu, Costel Zaharia, împreună cu soţia Maria şi fratele Daniel, originari din Bacău, au venit în Spania special pentru a fi patiseri la "Cuptorul bunicilor". În schimbul muncii lor, cei trei primesc de la patronul clujean, Ioşca Placsintar, câte un salariu de 900 de euro lunar.
"Am adus cu noi arta şi tradiţia românească. Alegem cu mare grijă făina pentru aceste aluaturi, deoarece este puţin diferită de cea din România, în schimb, dulceaţa, brânza dulce, drojdia şi nucile sunt importate din ţara noastră", zice Costel.
Astfel, pentru un euro, la "Cuptorul bunicilor" poţi cump