Directia nationala anticoruptie a finalizat ancheta in dosarul fraudarii examenului pentru ocuparea functiilor de conducere din parchete. Procurorii anticoruptie au pus sub invinuire patru procurori, un judecator si un notar. Dupa ce se va termina prezentarea materialului de urmarire penala, cei sase invinuiti vor fi trimisi in judecata prin rechizitoriu. Tot atunci, magistratii inculpati vor fi suspendati din functii de catre Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
DNA i-a pus sub invinuire pe Georgeta Gabriela Ghita, fost adjunct al procurorului general al Romaniei si presedinta a comisiei de examen, de la care s-ar fi scurs subiectele concursului, si pe Eugen Cojocaru, procuror la Parchetul General si membru supleant al comisiei, acuzat ca a comercializat subiectele obtinute de la sefa sa, Gabriela Ghita. De asemenea, DNA i-a pus sub invinuire pe procurorii Sterian Guli si Dumitru Gheorghe, care si-au cumparat subiectele si au castigat concursul, precum si pe intermediarii Gheorghe Cerbeanu (judecator) si Gheorghe Bucur (notar, fost judecator suprem).
Cristian Deliorga, membru CSM, care urma sa faca lobby printre colegii sai pentru validarea castigatorilor examenului fraudat, a scapat de invinuire deoarece traficul de influenta la acest nivel nu s-a consumat. Mai precis, scandalul fraudarii examenului a izbucnit inainte ca CSM sa-i valideze pe castigatorii care au fraudat concursul.
Concursul pentru ocuparea unor functii de conducere in parchete a fost organizat in noiembrie 2007 de catre Consiliul Superior al Magistraturii, iar primele stiri cu privire la fraudarea examenului au aparut la inceputul lunii decembrie. Cei sase acuzati de fraudarea examenului sunt Georgeta Gabriela Ghita (fost presedinte al comisiei de examinare, fost adjunct al procurorului general al Romaniei), Eugen Cojocaru (membru supleant al comisiei de exa