„Nu există motive reale de îngrijorare în ceea ce priveşte efectele adverse ale câmpurilor electromagnetice de radiofrecvenţă asupra stării de sănătate a populaţiei”, a declarat Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Károly Borbély. „Am dispus, împreună cu Ministerul Sănătăţii Publice, prin Institutul de Sănătate Publică şi Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, efectuarea
„Nu există motive reale de îngrijorare în ceea ce priveşte efectele adverse ale câmpurilor electromagnetice de radiofrecvenţă asupra stării de sănătate a populaţiei”, a declarat Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Károly Borbély.
„Am dispus, împreună cu Ministerul Sănătăţii Publice, prin Institutul de Sănătate Publică şi Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, efectuarea unor măsurători în mai multe locaţii din Bucureşti. Testele realizate la începutul săptămânii indică faptul că valoarea câmpurilor electromagnetice generate de antenele GSM în Capitală este de 50 de ori şi în unele locuri chiar de 100 de ori mai mică decât valorile recomandate la nivel european", a adaugat acesta.
De asemenea, în ultimii trei ani, Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei a efectuat 135 de măsurători în 21 de judeţe ale ţării. Buletinele de măsurători au fost analizate de specialiştii din Institutul de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătăţii, care au confirmat faptul că valorile câmpurilor electromagnetice de radiofrecvenţă sunt foarte scăzute şi nu reprezintă un pericol pentru populaţie, se arata in comunicatul MCTI.
„Proliferarea antenelor GSM este urmarea cererii mari de utilizare a telefoniei mobile la nivel naţional, rata de penetrare la suta de