Derivatele, produsele structurate sau titlurile de stat ar putea contracara corecţiile de la BVB În condiţiile unei tot mai evidente corelări pe scădere cu pieţele externe de capital,
Derivatele, produsele structurate sau titlurile de stat ar putea contracara corecţiile de la BVB
În condiţiile unei tot mai evidente corelări pe scădere cu pieţele externe de capital, Bursa de Valori Bucureşti (BVB) încearcă să găsească resurse şi soluţii în lansarea unor noi instrumente financiare. În acelaşi timp, pentru a stimula interesul investitorilor pentru activitatea bursieră, brokerii cer reducerea comisioanelor, iar oficialii BVB vor să prelungească programul de tranzacţionare.
Titlurile de stat, produsele structurate sau derivatele ar putea reprezenta, într-un viitor apropiat, tot atâtea alternative pe bursa românească pentru investitorii bulversaţi de corecţiile agresive din ultima perioadă. "În această perioadă, mai mult ca oricând, titlurile de stat ar putea reprezenta un remediu şi o soluţie pentru investitori.
Avem deja aprobarea de la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru a lansa 10 instrumente derivate, vor intra şi primele unităţi de fond la tranzacţionare şi vom lansa şi produse financiare structurate", a subliniat, ieri, Stere Farmace, CEO BVB, în cadrul unui seminar de specialitate.
Brokerii vor comisioane mai mici
După ani buni de ezitări şi dezbateri prelungite, titlurile de stat sunt foarte aproape de intrarea la tranzacţionare în ringul bursier. Reprezentanţii Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF), ai Băncii Naţionale a României (BNR) şi ai Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare au ajuns la un consens în ceea ce priveşte decontarea şi depozitarea acestora.
"Titlurile de stat vor fi tranzacţionate simultan la BVB şi pe piaţa secundară interbancară, iar sistemele SaFIR şi RoCLEAR se vor ocupa