Autorităţile locale şi Agenţia Română pentru Investiţii Străine avertizează că ancheta DNA din comuna clujeană îi poate face pe investitori să ocolească România Speculaţiile cu
Autorităţile locale şi Agenţia Română pentru Investiţii Străine avertizează că ancheta DNA din comuna clujeană îi poate face pe investitori să ocolească România
Speculaţiile cu terenuri dintr-o localitate în care urmează să sosească un mare investitor se întâmplă peste tot în Europa. Cel puţin aşa susţine Monica Bărbuleţiu, vicepreşedintele Agenţiei Române pentru Investiţii Străine.
La Cluj s-a demarat însă o anchetă DNA care, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Marius Nicoară, are în spate jocuri politice cu iz electoral, prin care se încearcă îndepărtarea altor investitori străini interesaţi de oraşul de pe Someş. De aceeaşi părere este şi vicepreşedintele ARIS, care nu crede însă că această anchetă va bloca investiţiile străine.
"Investitorii străini care urmăresc să sosească la Cluj au alte criterii, de factură economică, mult mai importante decât ancheta DNA, care vizează speculaţiile cu terenuri. Însă nu pot să nu recunosc că un mediu de afaceri afectat de scandaluri imobiliare anchetate de procurori îi poate determina pe anumiţi investitori să se gândească de două ori înainte de a alege România", a declarat, pentru "Adevărul", vicepreşedintele ARIS. Monica Bărbuleţiu a adăugat că "nu tăgăduiesc faptul că şi avantajele de care au beneficiat cei de la Nokia au fost pe măsură, însă aceste facilităţi există în orice contract serios încheiat cu un investitor de asemenea talie".
În cele mai multe dintre cazuri, atunci când un investitor este interesat de o locaţie din România, primul care află este Consiliul Judeţean. Mai apoi, primarul.
Ştampila cu "Confidenţial", ignorată
Cu toate că în solicitările trimise de ARIS scrie mare în colţu