Daca v-ati decis sa tineti post in aceasta perioada, asta nu inseamna ca trebuie sa rabdati de foame. In lipsa preparatelor din carne sau a lactatelor, alimentele de post trebuie combinate pentru a oferi organismului vitaminele si proteinele de care are nevoie. Dr. Cristina Balanescu ne da cateva sfaturi de alimentatie in perioada postului.
Postul are un rol bine determinat, si anume acela de a ajuta la detoxifierea organismului, dupa o alimentatie “de iarna”, cu multa carne, alcool, sare si dulciuri concentrate.
Alimentele de post intaresc si mentin sanatatea organismului, prin purificarea de toxine. In lipsa carnii, a produselor lactate si a oualor, din punct de vedere medical se observa o curatare lenta a ficatului si a vezicii biliare.
Ficatul este cel care metabolizeaza toate principiile alimentare absorbite din intestin, iar vezica biliara este locul de depozitare a sucurilor reziduale din ficat.
Nici intestinele nu au de suferit. Cu ajutorul alimentelor de post se obtine o curatare interna, atat a organismului subtire, cat si a celui gros. De aici si pana la o buna curatare a vaselor de sange este doar un pas.
Circulatia sanguina va fi mult mai buna, iar sangele va putea transporta mai usor hormonii, enzimele, antioxidantii si, mai ales, oxigenul, necesar tuturor celulelor si tesuturilor. Multi pacienti spun ca le este greu sa tina post pentru ca simt ca in aceasta perioada organismul slabeste, cele mai dese simptome fiind ametelile.
Integral in Click! Daca v-ati decis sa tineti post in aceasta perioada, asta nu inseamna ca trebuie sa rabdati de foame. In lipsa preparatelor din carne sau a lactatelor, alimentele de post trebuie combinate pentru a oferi organismului vitaminele si proteinele de care are nevoie. Dr. Cristina Balanescu ne da cateva sfaturi de alimentatie in perioada postului.