Cu un puternic accent britanic, cu fraze in care insereaza frecvent cuvinte in limba engleza, Anne-Marie Martin povesteste cu placere despre Romania. Plecata cu familia in Anglia la varsta de sase ani, se considera cetatean britanic, puternic legat insa d
Ajunsa in Marea Britanie la varsta primilor ani de scoala, Anne-Marie Martin a trecut printr-o perioada dificila de acomodare intr-o tara total diferita de cea din care plecase.
"Am stat insa in Anglia, am crescut in Anglia si am devenit cetatean britanic in tot sensul. Legaturi cu Romania s-au pastrat insa mereu, mai ales pentru ca tatal meu a avut o firma care a colaborat tot timpul cu Europa de Est, inclusiv cu Romania", povesteste Anne-Marie Martin. Mai mult de atat, a fost tot timpul inconjurata de prieteni romani cu care mergea la evenimente organizate special pentru romanii din diaspora. "Cand eram tanara nu ma interesa atat de mult Romania. Dupa Revolutie insa, cand s-a descoperit criza din spitale, cei din Anglia faceau pachete pentru copiii romani, cu scutece si lapte praf. Mama mea era medic si s-a ocupat in mod special de asta, iar eu am inceput sa o ajut, colectand pachetele de la spitale si trimitandu-le la copii. Cred ca de atunci a inceput interesul pentru Romania", isi aminteste Martin.
Dupa ce a absolvit scoala generala si liceul, primul gand al Anne-Mariei a fost sa se angajeze, asa ca la 18 ani a inceput sa lucreze la un cabinet de avocatura. "Am vrut sa ma fac avocat, dar cu timpul mi-am dat seama ca nu era pentru mine acest job. M-am decis astfel sa fac mai multe cursuri, mai intai de management primar. Am devenit treptat din ce in ce mai mult implicata in organizarea de evenimente, am inceput sa fac PR", spune Martin.
Dupa ce s-a specializat in diverse tipuri de management, cum ar fi cel al resurselor umane sau office management, si-a dat seama ca cel ma