Trei voluntari ai Centrului de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog, Braila, si-au propus sa abordeze una din cele mai mari probleme ale lumii contemporane - poluarea si incalzirea globala. Ioana Baigus, totodata si presedinta Consiliului Judetean al Elevilor, crede ca aceasta initiativa "are rolul de a sustine eforturile ce se fac la nivel mondial pentru a diminua impactul activitatilor omului, in special consumul de droguri legale (alcool, tutun), asupra mediului inconjurator''.
Ionut Surdu este convins ca poate schimba ceva din mentalitatea oamenilor asupra ecologiei, iar cel mai eficient mod de a face este acest lucru este prin stimularea colegilor nostri mai tineri, sa inteleaga importanta relatiei cauza - efect (orice actiune are si o consecinta). "Am aplicat aceasta teorie de Ziua Plantatiilor Forestiere, pe 13 martie 2008, in cadrul dezbaterii de la Sc. Mihu Dragomir, impreuna cu elevii clasei a VII-a si am constatat cu surprindere receptivitatea acestora pentru astfel de probleme. Dinamicitatea dezbaterii a fost sustinuta de idei si probleme puse de ei. Concluzia acestei discutii libere trateaza efectele negative ale consumului de droguri nu numai asupra omului, ci si asupra mediului inconjurator".
Diriginta Viorica Enea a spus ca e foarte bine ca exista astfel de proiecte, intrucit "numai prin unitate si spirit de echipa putem schimba multe lucruri rele in bine". De asemenea, a remarcat impactul pozitiv asupra copiilor si spera ca aceasta idee sa fie sustinuta in vederea continuarii.
Motto-ul echipei "Gandeste verde!" se refera la faptul ca din ce in ce mai multi tineri fumeaza sau consuma alcool din lipsa de informare; deci, trebuie sa avem o perspectiva clara a efectelor actiunilor proprii. S-a tot vorbit despre consumul de droguri si ecologie. Este timpul sa facem ceva care sa aduca schimbarea. Iar eu cred ca trebuie