Alexandru Deaconu. Fluierul său prelung dinminutul 74 al derby-ului Rapid - Steaua a aruncat în aer fotbalul românesc. Gazeta Sporturilor vă prezintă povestea nefardată a lui Deaconu, din momentul intrării lui în fotbal şi pînă astăzi.
La 36 de ani, Alexandru Deaconu a strîns deja istorii cît pentru un film. El a făcut armata la Steaua, a jucat în Ghencea la juniori, a fost înaintat în grad de club, apoi a ajuns la Mizil.
S-a apucat de arbitraj în 1992, a arbitrat primul meci din Liga 1 în 2000 şi este, conform CCA, "arbitrul momentului", dar şi o prezenţă respectată în middle managementul companiei Philip Morris, unde a urcat treaptă cu treaptă.
El a devenit cel mai analizat om al ultimelor 48 de ore din spaţiul public românesc, apreciat sau contestat.
Deaconu a jucat fotbal la juniorii Stelei şi a făcut armata în Ghencea, dar după Revoluţie s-a decis să intre în arbitraj, susţinut puternic de Mircea Sandu
A fost junior la Steaua
Primul contact al actualului arbitru cu fotbalul a fost momentul în care tatăl său l-a înscris la o grupă de copii de la Steaua. Era la jumătatea anilor '80. Deaconu avea doar 13-14 ani. Tatăl său, Gelu Deaconu, care era magazioner la stadionul Republica, l-a dus de mînă în Ghencea. Datorită fizicului său, Alexandru a jucat fundaş central, însă n-a reuşit să se impună şi nu l-a convins pe antrenorul Florin Marin că merită să rămînă la Steaua.
A primit grad în armată
A beneficiat însă de alte avantaje. Tocmai pentru că era la Steaua, Deaconu şi-a satisfăcut stagiul militar la unitatea din cartierul Ghencea, la doar doi paşi de casă. Şi tocmai pentru că era la juniorii republicani ai roş-albaştrilor, Deaconu a primit şi grad în armată, fiind sergent-major.
Împrumutat la "satelit"
Cariera fotbalistică a lui Deaconu la Steaua nu a prins însă contur. După