"3, 2, 1... Actiune" este proiectul prin care Asociatia Romana Anti SIDA (ARAS), filiala Constanta, doreste sa consolideze una dintre cele mai eficiente strategii de transmitere a mesajelor educative comunitatii locale, in special tinerilor.
Teatrul social este o metoda participativa, care are ca moment principal realizarea unui scenariu de catre copii, adolescenti si nu numai. Accentul este pus pe creativitate, interactiune si improvizatie. In cadrul atelierelor de teatru social se incurajeaza spiritul de echipa, colaborarea in grup, stimularea capacitatii critice, formarea spiritului civic, acceptarea si valorizarea reciproca pentru ca intregul proiect sa se poata desfasura in conditii optime. "Lucram la acest proiect de trei saptamani, iar in acest interval de timp am reusit sa stabilim o legatura destul de puternica in cadrul echipei. Ideile vin de la cei implicati.
Nimeni nu va sti ca unii dintre cei aflati pe scena sunt seropozitivi si lumea va judeca prestatia pe drept, fara prejudecati", sustine Tiberiu Rosu, regizorul piesei. Prima punere in scena va avea loc in luna iunie si va deschide sirul de 20 de reprezentatii pe care echipa si le-a propus pana in luna decembrie. Cel de-al doilea scop al initiativei este acela de a combate discriminarea si marginalizarea sociala a adolescentilor infectati cu HIV prin implicarea lor activa in acest proiect, prevenirea transmiterii bolii, precum si dezvoltarea spiritului voluntariatului corporatist. "Sper ca acest proiect sa fie inca un demers in crearea unei comunitati «sanatoase», lipsita de prejudecati. Toti trebuie sa facem ceva daca vrem sa se schimbe ceva", a declarat Meiral Amet, coordonator al initiativei.
"3, 2, 1... Actiune" este proiectul prin care Asociatia Romana Anti SIDA (ARAS), filiala Constanta, doreste sa consolideze una dintre cele mai eficiente strategii de transmite