În România, în fiecare an se aruncă 331.000 tone de sticle de plastic. Ziua Internaţională a Apei a fost marcată la Bucureşti printr-o acţiune de atitudine civică a iubitorilor de mediu În România, în fiecare an se aruncă 331.000 tone de sticle de plastic.
Ziua Internaţională a Apei a fost marcată la Bucureşti printr-o acţiune de atitudine civică a iubitorilor de mediu de la Electrolux şi Primăria Sectorului 3, eveniment în cadrul căruia oamenii au fost avertizaţi despre pericolul pe care îl reprezintă cantitatea impresionantă de sticle de plastic, cunoscute sub numele generic de PET, care sunt aruncate peste tot. Specialiştii spun că dacă nu se iau măsuri, numărul lor va continua să crească.
Marcarea Zilei Apei a fost un prilej de a prezenta bucureştenilor un proiect iniţiat de Electrolux şi susţinut de Primăria Sectorului 3, denumit "O poveste urbană a PET-ului", în cadrul căreia organizatorii au prezentat publicului o expoziţie de fotografii despre drumul pe care îl parcurge un PET şi felul în care acesta poluează mediul.
Fiecare aruncă 300 de PET-uri pe an
Intrarea în Parcul "Alexandru Ioan Cuza" (fostul IOR) a fost, ieri, un adevărat furnicar. Oamenii au fost întâmpinaţi chiar la intrarea în parc de o piramidă confecţionată din 1.000 de PET-uri de toate mărimile, care trona impozant la marginea aleii principale.
Lumea se oprea curioasă, iar tinerele ecologiste explicau trecătorilor că acest "munte" de sticle din plastic reprezintă cantitatea medie de PET-uri pe care o familie o aruncă la gunoi într-un an. Anual, fiecare dintre noi aruncăm la gunoi aproximativ 300 de PET-uri.
Oamenii au primit broşuri în care erau punctate centrele ce colectează astfel de ambalaje. "Sperăm ca bucureştenii să conştientizeze importanţa reciclării PET-urilor. Oamenii şi-au scris opiniile despre această acţiune pe cele două pan