Nu numai vinul face bine organismului atunci cand este baut cu masura, ci si berea. Numerosi oameni de stiinta au demonstrat ca berea ne poate aduce beneficii de care ar fi bine sa tinem seama. Iata numai cateva.
Face bine la inima. Potrivit unui numar mare de studii, consumul de alcool, inclusiv berea, poate reduce riscul aparitiei bolilor de inima. O cercetare din 2006, condusa de oamenii de stiinta israelieni si americani, a dezvaluit ca, printre barbatii cu un stil de viata sanatos, cei care consuma cantitati moderate de alcool au cu 40-60% mai putine sanse sa sufere un atac de cord, in comparatie cu cei care nu au probleme cu inima sau se abtin. Bogata in potasiu si saraca in sodiu, este bautura perfecta pentru cei care sufera de tensiune arteriala.
Previne producerea atacurilor cerebrale. Ajutandu-te sa-ti mentii inima sanatoasa, consumul moderat de alcool previne si formarea unor cheaguri de sange care sa blocheze arterele ce transporta sangele la inima si la creier. Berea creste nivelul colesterolului “bun” si il il scade pe cel “rau”.
Studiile arata ca persoanele care sufera de diabet si beau cu masura pot reduce riscul aparitiei bolilor coronariene, principalul lor inamic. In plus, cei care beau putin, fie ei barbati sau femei, isi pot feri organismul de diabetul de tip 2.
Este berea buna pentru creier? Oameniide stiinta cred ca da. Un studiu publicat in 2006 arata ca berea le face pe femei mai destepte. De asemenea, un studiu din 2003 arta ca in cazul adultilor peste 65 de ani, care beau intre una si 6 bauturi alcoolice pe saptamana, a scazut riscul aparitiei dementei, comparativ cu cei care nu pun pe gura niciun strop de alcool sau care beau peste masura.
Desi este saraca in calciu, berea joaca un rol important in prevenirea pierderii de masa osoase la barbati. Ea contine o substanta care previne degrad