Odata cu imbatranirea populatiei anticipata in urmatorul deceniu, angajatii se vor confrunta atat cu problema pastrarii unui job si a dezvoltarii carierei profesionale, cat si cu cea a ingrijirii si oferirii de asistenta membrilor mai in varsta ai familie
Predictia legata de cum se va munci in 2018 apartine Chartered Management Institute (CMI) din Marea Britanie, care a anticipat, de asemenea, ca pana la acea data, tehnologia va oferi angajatilor posibilitatea de a lucra de acasa.
Dar acest mediu de lucru mult mai flexibil, in loc sa genereze un echilibru intre viata de familie si viata profesionala, va avea de fapt efecte negative, adica va pune mai multa presiune asupra angajatului solicitat atat de sarcinile de munca pe care va trebui sa le indeplineasca, dar si de cererilor copiilor si ale membrilor varstnici din familie.
Care vor fi rezultatele acestui stil de lucru? Un echilibru mai redus intre cariera si viata personala si mai mult o integrare a vietii profesionale in viata de familie, prin care barierele dintre cele doua aspecte se vor diminua considerabil.
Totusi, visul unui echilibru intre cariera si viata personala va continua sa fie important, cu doua treimi din angajati care asteapta sa lucreze de acasa in mod constant si trei patrimi care sustin ca un element important in alegerea unui job este asigurarea unui echilibru intre viata personala si cea profesionala.
Raportul a identificat 17 scenarii posibile cu care organizatiile din Marea Britanie s-ar putea confrunta in urmatorul deceniu, esantionul pe care a fost realizat studiul fiind reprezentat de 1.000 de executivi seniori. Printre cele mai futuristice sugestii au fost ca hologramele, robotii si calculatoarele vor avea un rol important in peisajul de business din Marea Britanie.
Studiul a mai aratat ca pana in 2018, pentru recrutarea angajatilor se vor