Persoanele excesiv de supuse, care nu isi asuma riscul unui conflict deschis si isi reprima emotiile negative sunt mai predispuse bolilor decat cei sociabili, exuberanti, care isi exprima nemultumirile, arata concluziile unei dezbateri despre sanatatea angajatilor, organizata de PricewaterhouseCoopers si GlaxoSmithKline.
Printre afectiunile pe care le poate declansa stresul se numara depresia, tulburarile hormonale, afectiunile cardiace si chiar cancerul.Totusi, stresul in exces nu este bun nici pentru introvertiti, nici pentru extrovertiti, deoarece poate declansa o serie de afectiuni.
Specialistii pun pe seama anxietatii boli precum depresia, tulburarile hormonale, obezitatea, afectiunile inimii si chiar cancerul. „Locul de munca poate fi unul stresant, insa nu uitati ca emotiile retinute, inhibate sunt foarte nocive pentru organism.
Multe tipuri de cancer deriva din stres, iar boala genereaza, la randul ei, anxietate, ceea ce poate duce la afectarea vietii profesionale“, a afirmat Ana-Maria Marian, customer service manager la Centrul Medical Unirea. Astfel, pentru a stopa valul unor epidemii (diabet, bolile cardiovasculare si depresie), companiile ar trebui sa-si sprijine angajatii prin programe de sanatate.
Integral in EvZ. Persoanele excesiv de supuse, care nu isi asuma riscul unui conflict deschis si isi reprima emotiile negative sunt mai predispuse bolilor decat cei sociabili, exuberanti, care isi exprima nemultumirile, arata concluziile unei dezbateri despre sanatatea angajatilor, organizata de PricewaterhouseCoopers si GlaxoSmithKline.
Printre afectiunile pe care le poate declansa stresul se numara depresia, tulburarile hormonale, afectiunile cardiace si chiar cancerul.Totusi, stresul in exces nu este bun nici pentru introvertiti, nici pentru extrovertiti, deoarece poate declansa o serie de afectiuni