Organizaţiile internaţionale vor un cod de restricţii menit să apere copiii de alimentele tip "junk food", bogate în grăsimi, zahăr şi sare. Regimul alimentar şi sedentarismul sunt cauzele Organizaţiile internaţionale vor un cod de restricţii menit să apere copiii de alimentele tip "junk food", bogate în grăsimi, zahăr şi sare.
Regimul alimentar şi sedentarismul sunt cauzele pentru care tot mai multe persoane devin obeze. Problema surplusului de greutate a pus pe jar toate organizaţiile internaţionale de protecţie a consumatorilor, iar acum trei dintre ele solicită statelor membre Uniunii Europene să adopte un cod special de norme şi interdicţii, cu scopul de a proteja copiii de "atacul" produselor excesiv de bogate în calorii.
Consumers International, Federaţia Intenaţională a Organizaţiilor de Consumatori şi Organizaţia Intenaţională de Combatere a Obezităţii au format o coaliţie care susţine "Codul internaţional al mâncării şi băuturilor nonalcoolice destinate copiilor".
Formată din experţi în obezitate şi grupuri de cercetători în domeniul nutriaţiei, precum şi din consumatori militanţi pentru regimuri naturiste, coaliţia a făcut un apel către guvernele statelor membre UE să adopte codul ca normă obligatorie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Prin adoptarea acestui cod se va face un pas important în protejarea copiilor. Potrivit datelor Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România, peste 177 milioane de copii din toată lumea sunt ameninţaţi azi de obezitate sau de boli conexe acestei maladii, ne asigură doamna Laura Pascu, PR al organizaţiei.
Recomandări sănătoase
Codul a fost deja elaborat şi va fi recomandat în luna mai Adunării Mondiale a Sănătăţii de către Organizaţia Intenaţională de Combatere a Obezităţii. El impune reglementări drastice industriei preparatelor de tip "junk food". Regulile