Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, crede că Teodor Meleşcanu l-ar putea învinge pe Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale. Sursa: Vlad StănescuSursa: RompresSursa: Vlad Stănescu
1 /.
M.M. Ce se întâmplă cu domnul Tăriceanu după ce nu va mai fi prim-ministru?
Întrebaţi-l pe dânsul.
I.L.: Dar credeţi că va fi o competiţie pentru conducerea PNL la care domnul Tăriceanu să nu participe?
Este posibil. Nu ştiu dacă mai vrea să candideze după acest mandat.
M.M.: Dumneavoastră aţi dori?
Am să vă dau un răspuns care poate o să vă surprindă. De dorit nu-mi doresc, dar este posibil să fie nevoie să candidez.
M.M.: Ce înseamnă asta: este posibil să fie nevoie să candidez?
Înainte de a te confrunta cu electoratul din circumscripţie te confrunţi cu electoratul din propriul partid. Prima şi cea mai importantă regulă este să nu-l dezamăgeşti. Dacă-l dezamă- geşti, există riscul să pierzi.
M.M.: Ne spuneţi că aceia care v-au ales vicepreşedinte, când l-aţi bătut pe Bogdan Olteanu, v-ar putea dori, în 2009, preşedinte al PNL?
Există această posibilitate. Voi alege cea mai bună soluţie pentru PNL. Acea soluţie este greu de anticipat.
I.L.: Crin Antonescu spunea că este posibil ca PNL să-şi fi pierdut electoratul tradiţional, liberal, în favoarea celui câştigat prin măsuri sociale.
Într-o foarte mică măsură. În principiu, în electoratul PNL au survenit câteva mutaţii. A crescut electoratul din mediul rural, PNL având la momentul alegerilor din 2004 o pondere mai mare în mediul urban. A existat o oarecare scădere în mediul urban, care s-a simţit şi la alegerile pentru Parlamentul European. Pe de altă parte, există un mai mare echilibru în ceea ce priveşte vârstele. Electoratul preponderent liberal era de vârsta 18-45 de ani, acum a crescut procentul celor cu peste 60