Spectacolul lui Dan Puric, ale cărui personaje sunt hainele din garderoba teatrului, împlineşte nouă ani.
Hainele actorilor de teatru joacă, de nouă ani, roluri principale într-un spectacol fără replici care a făcut înconjurul lumii şi a strâns sute de minute de aplauze. „Costumele“, povestea plină de fantezie şi umor regizată de Dan Puric, se spune din nou joi seară, pe scena Sălii Rapsodia (strada Lipscani, nr. 53). Prezentat în premieră oficială pe 18 martie 1999, la Teatrul Nottara, spectacolul realizat de Compania de Teatru Passe- Partout „Dan Puric“ s-a jucat în peste zece ţări, de fiecare dată cu sala plină şi cu acelaşi succes la public.
„Costumele“, notat de critici cu nota 10 plus, a reprezentat România pe scene din Germania, Ungaria, Croaţia, Elveţia, Bulgaria, Franţa, Polonia, Grecia. „La nouă ani de la premieră, nu pot decât să zic că aceasta e o dovadă a cât de mult poate dura un spectacol. «Costumele» are o longevitate extraordinară, şi asta mă bucură enorm“, a spus Dan Puric pentru EVZ.
„Un spectacol plin de frumos“
„Costumele“ au ajuns pe scenă „din pură întâmplare“, povesteşte Puric: „Totul a pornit de la o iniţiativă a lui Vlad Rădescu, fostul director de la Teatrul Nottara, şi a celebrului cuplu de scenografi Dragoş Buhagiar-Irina Solomon. Ei voiau să facă o paradă cu cele 100 de costume create de ei pentru spectacole de teatru“. I-a plăcut ideea lui Dan Puric, care vede în costumul de teatru „o energie ascunsă, acel «altceva» pe care l-ar fi putut trăi“, pitit prin garderobele din spatele scenei.
„Există întotdeauna într-un om o parte «netrăită» de viaţă, care-şi aşteaptă momentul de desfăşurare. Şi în costumul de teatru, dincolo de destinaţia lui precisă pe care şi-a consumat-o odată cu proiectul teatral, ca pe un destin implacabil, există o forţă a lui nedescătuşată. Cu acea «forţ