Romanii au "prins gustul" Coca-Cola in anul 1991, cand a fost inregistrat un joint-venture intre Coca-Cola Export Corporation si CICO. Prima sticla din bautura inventata de americani in urma cu mai bine de 120 de ani a fost fabricata in Romania sub licenta Coca-Cola Company in 1991, in unitatea de imbuteliere din Bucuresti.
Unificarea tuturor imbuteliatorilor sub umbrela Coca-Cola HBC Romania s-a realizat in anul 2000.
Doi ani mai tarziu, compania isi completeaza portofoliul intrand pe imbutelierea apei minerale, prin achizitia unui pachet de 94,5% din actiunile producatorului local Dorna Apemin S.A.
Coca-Cola Hellenic, al doilea mare imbuteliator al produselor Coca-Cola din lume, activeaza in 28 de tari, Romania fiind a treia piata de desfacere pentru companie, dupa volumul vanzarilor. Piata locala este devansata in acest clasament doar de Rusia si Italia.
In ultimii ani, filiala companiei grecesti in Romania a avut o contributie majora la imbunatatirea performantelor organizatiei, ritmul de crestere a vanzarilor si a profitului fiind superior mediei inregistrate la nivel international sau in regiune. De aceea, Coca-Cola Hellenic a continuat sa investeasca pe piata locala in cresterea capacitatilor de productie, mizand pe dezvoltarea consumului local. Rezultatele din 2007 au fost pe masura asteptarilor: ritmul de crestere in volum raportat de Coca-Cola HBC Romania, de 23% (fata de 2006), a atins maximul ultimilor 7 ani, vanzarile fiind impulsionate si de temperaturile mari din sezonul estival.
Astfel, compania locala cu capital elen a atins pragul de vanzari de un miliard de litri de bauturi racoritoare la finele anului 2007.
Pe piata romaneasca, bautura Coca-Cola detine prima pozitie pe segmentul sau, compania fiind lider de piata si cu alte categorii de produse, precum bauturile still drink Cappy (sucuri plate cu continut de fr