Viaţa de noapte a tinerilor e la fel de gălăgioasă, oriunde în lume. Consumul de alcool în rândul studenţilor americani a ţinut în repetate rânduri prima pagină a ziarelor. De exemplu, la University of Central Florida (UCF), mai mulţi au făcut accidente de maşină, în ultimii ani, din cauza exceselor de alcool. Un studiu efectuat în 2000, la UCF, arată că 42% dintre studenţi au condus maşina fiind băuţi, iar 33% recunosc că din cauza consumului de băuturi alcoolice nu au avut rezultate bune la testele academice.
Poliţia din campus a făcut, în ultimii ani, raiduri la petrecerile organizate în campus, la evenimentele frăţiilor şi chiar şi la cele din afara campusului, din moment ce se ajunsese la concluzia că petrecerile sunt principalul motiv pentru care tinerii nu mai au performanţe academice. Situaţii similare se întâlnesc şi la universităţile din Europa. Există, astfel, petreceri de bun-venit, de rămas-bun pentru tinerii Erasmus sau veniţi prin alte programe de schimb, dar şi o mulţime de petreceri interculturale.
În 2006, Universitatea Queens, din Belfast, a organizat o campanie de reducere a zgomotului produs de tinerii veniţi de la petreceri. Ce au făcut ? Acestora li se dădeau gratis acadele, în speranţa că astfel nu vor mai face gălăgie, când plecau de la petreceri. Există, însă, şi o viaţă de noapte mult mai liniştită. La Harvard, de exemplu, multe dintre biblioteci sunt deshise toată noaptea, pentru studenţii studioşi. (M.C.)
Viaţa de noapte a tinerilor e la fel de gălăgioasă, oriunde în lume. Consumul de alcool în rândul studenţilor americani a ţinut în repetate rânduri prima pagină a ziarelor. De exemplu, la University of Central Florida (UCF), mai mulţi au făcut accidente de maşină, în ultimii ani, din cauza exceselor de alcool. Un studiu efectuat în 2000, la UCF, arată că 42% dintre studenţi au condus maşina fiind băuţi, iar 33% recun