În anul 2007, rata medie a locurilor de muncă vacante a fost de 2,06%, în creştere cu 0,28 puncte procentuale faţă de anul precedent. Cea mai mare ofertă de locuri de muncă s-a înregistrat în activităţile din administraţia publică (6,76%) şi în cele din sănătate şi asistenţă socială (5,94%). La polul opus, cu cele mai mici valori ale ratei medii a locurilor de muncă vacante1, s-au regăsit activităţile din industria extractivă (0,42%) şi energie electrică, ter
În anul 2007, rata medie a locurilor de muncă vacante a fost de 2,06%, în creştere cu 0,28 puncte procentuale faţă de anul precedent.
Cea mai mare ofertă de locuri de muncă s-a înregistrat în activităţile din administraţia publică (6,76%) şi în cele din sănătate şi asistenţă socială (5,94%). La polul opus, cu cele mai mici valori ale ratei medii a locurilor de muncă vacante1, s-au regăsit activităţile din industria extractivă (0,42%) şi energie electrică, termică, gaze şi apă (0,52%).
Comparativ cu anul precedent, în anul 2007 ratele medii anuale ale locurilor de muncă vacante au avut valori mai ridicate în majoritatea activităţilor economice, cu excepţia activităţilor de tranzacţii imobiliare (-0,25 puncte procentuale), alte activităţi de servicii colective, sociale şi personale (-0,19 puncte procentuale), comerţ (-0,09 puncte procentuale), transport, depozitare şi comunicaţii (-0,04 puncte procentuale).
Grupele majore de ocupaţii pentru care angajatorii au prezentat cea mai mare ofertă de locuri de muncă în anul 2007 au fost cele de specialişti cu ocupaţii intelectuale şi ştiinţifice- grupa majoră 2 (3,21%), respectiv de tehnicieni, maiştri şi asimilaţi - grupa majoră 3 (2,08%).
Cea mai redusă disponibilitate a locurilor de muncă s-a regăsit în rândul ocupaţiilor de legislatori, înalţi funcţi