MŢR
Muzeul Ţăranului Român organizează diferite ateliere, în care îi învaţă pe elevii şi tinerii pasionaţi de arta populară secrete ale meşteşugurilor. Vă puteţi înscrie la ateliere de etnologie, modelaj în lut, broderie, fotografie, citit şi ilustrat poveşti. Înscrierile se fac prin şcoli, grădiniţe şi fundaţii. Temporar, la MŢR se fac şi ateliere de sunet şi meşteşug, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, la care puteţi învăţa să construiţi instrumente, să ilustraţi muzică, poveşti sau să tipăriţi imagini de basm. (M.C.)
Etno-Tehno Parc
În cadrul Complexului Muzeal Astra din Sibiu, copiii pasionaţi de meşteşugurile tradiţionale pot să descopere lucruri inedite despre acestea. Proiectul se numeşte „Etno-Tehno Parc: Muzeul Copiilor” şi îşi propune iniţierea acestora, prin jocuri şi activităţi practice, în arta populară românească. Activităţile se desfăşoară în 3 pavilioane construite de meşterii maramureşeni, adaptate fiecărei grupe de vârstă. Aceasta este o iniţiativă singulară în România. (M.C.)
Liceu şi facultate
Liceele de artă, dar şi facultăţile de artă decorativă şi design din ţară, cum ar fi Liceul „Nicolae Tonitza” din Bucureşti, facultatea de profil de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, Universitatea de Artă şi Design Cluj sau Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi oferă cursuri specializate, cu profesori renumiţi în domenii precum sculptura, pictura, ceramica. Aşadar, dacă sunteţi interesaţi de artă, puteţi să vă urmaţi studiile la aceste instituţii. (M.C.)
MŢR
Muzeul Ţăranului Român organizează diferite ateliere, în care îi învaţă pe elevii şi tinerii pasionaţi de arta populară secrete ale meşteşugurilor. Vă puteţi înscrie la ateliere de etnologie, modelaj în lut, broderie, fotografie, citit şi ilustrat poveşti. Înscrierile se fac prin şcoli, grădiniţe şi fundaţii. Temporar, la MŢR se fac ş