Nu mai este cazul sa simuleze, nu mai trebuie sa faca pe seful in partid. Cat timp greii PSD stau in capul mesei, dorind sa li se recunoasca pozitia de lideri pe viata, niciodata cuvantul lui Mircea Geoana nu va fi litera de lege in fostul partid de guvernamant.
Cine nu a inteles pana acum de ce actualul presedinte social-democrat nu se poate impune in fata unuia ca Iliescu, Vacaroiu, Nastase sau Mitrea a primit raspuns zilele acestea, cand vechea garda a respins candidatura lui Vanghelie la Primaria Generala. Apoi, cine a mai avut inca rezerve referitoare la impartirea PSD in doua tabere cu interese diferite s-a putut convinge, cred ca de data asta definitiv, o data cu lansarea formulei electorale "un partid, doua candidaturi". Formula ramasa pe rol cel putin pana la prima sedinta a CEx, programata sa aiba loc dupa Summitul NATO, cand se va decide cine ii va reprezenta pe pesedisti in competitia electorala. Este un paradox pentru un lider ca Mircea Geoana, care vede cum propunerea sa si a Filialei PSD Bucuresti, in persoana lui Marian Vanghelie, nu poate sa se impuna in fata sustinatorilor lui Sorin Oprescu. A vrut sa arate ca poate lua o decizie in numele partidului, crezand ca nimeni nu va indrazni sa se puna de-a curmezisul in fata unei hotarari apartinand celei mai mari organizatii pesediste din tara, din care fac parte inclusiv greii partidului. Pe de alta parte, ar fi fost un act de recunoastere, dar si o clarificare a statutului de presedinte al lui Mircea Geoana atunci cand trebuie luate hotarari in numele PSD. S-a vazut ca toate merg impotriva liderului social-democrat. Nici unul dintre politicienii reactivati in ultima vreme nu si-a dat insa acordul pentru alegerea facuta de Geoana.
Ceea ce ma socheaza nu este insa ca grupul lui Iliescu il respinge pe Vanghelie sa candideze, ci faptul ca Mircea Geoana inca mai crede ca un nai