Una dintre cele mai mari bănci de investiţii din lume, Bear Stearns, a intrat în moarte clinică la mijlocul lui martie. Soluţia de resuscitare a fost preluarea de către rivalul JP Morgan şi o intervenţie a Fed. Criza ipotecarelor sub-prime, izbucnită în urmă cu aproape un an, este departe de a se fi sfârşit. Din contră, cele mai mari valuri au lovit economia mondială abia recent. Luni, 17 martie, pieţele financiare au primit una dintre cele mai importante veşti de
Una dintre cele mai mari bănci de investiţii din lume, Bear Stearns, a intrat în moarte clinică la mijlocul lui martie. Soluţia de resuscitare a fost preluarea de către rivalul JP Morgan şi o intervenţie a Fed.
Criza ipotecarelor sub-prime, izbucnită în urmă cu aproape un an, este departe de a se fi sfârşit. Din contră, cele mai mari valuri au lovit economia mondială abia recent.
Luni, 17 martie, pieţele financiare au primit una dintre cele mai importante veşti de după marea criză din anii ‘30. Bear Stearns, a treia mare bancă de investiţii din lume, a fost preluată luni, 17 martie, de JP Morgan. Tranzacţia nu s-a făcut oricum. Ci la un preţ de numai doi dolari pe acţiune. În plus, Bear Stearns a primit o linie de credit de 30 de miliarde de dolari de la Banca Federală a New York-ului, pentru a rezolva problemele grave de lichiditate, garantată cu activele cu probleme de genul titlurilor ipotecare.
Efectul a fost prăbuşirea cotaţiilor Bear Stearns, de la 30 de dolari, în vinerea ce a precedat tranzacţia, la aproape trei dolari. Acesta a fost însă doar punctul culminant al declinului titlurilor băncii. În urmă cu un an, o acţiune Bear Stearns valora aproape 150 de dolari, iar în luna februarie a acestui an, tranzacţiile se realizau la numai 85 de dolari pentru o acţiune. Pe lista celor care au avut de pie