Filmele lui Disney lansează de zeci de ani mesaje pentru conservarea naturii. Ne aducem cu toţii aminte de desenele animate "Bambi", "Cartea Junglei" sau "Tarzan", care ne ţineau aproape de Filmele lui Disney lansează de zeci de ani mesaje pentru conservarea naturii.
Ne aducem cu toţii aminte de desenele animate "Bambi", "Cartea Junglei" sau "Tarzan", care ne ţineau aproape de televizor ore întregi sau care, mai demult, umpleau sălile cinematografelor. Conform unei cărţi publicate de un profesor asistent la Universitatea Cambridge, desenele animate ale lui Walt Disney au jucat un rol crucial în educarea publicului în spiritul protejării mediului înconjurător.
Poveştile personajelor din desenele animate create de Walt Disney, de la "Albă-ca-Zăpada" (1937) şi până la "În căutarea lui Nemo" (2003), au menţinut trează conştiinţa spectatorilor în ceea ce priveşte ocrotirea mediului, remarcă David Whitley, în volumul "Ideea Naturii în animaţiile Disney".
Cartea subliniază ideea că animalele nostime din filmele de animaţie au încurajat, sistematic, generaţii de copii să se alăture naturii şi să o protejeze. Whitley spune că "Bambi" (1942) a avut o covârşitoare putere de influenţă asupra mişcării ecologiste. "Filmele produse de Walt Disney au fost adesea criticate ca fiind neautentice şi populiste. Însă aceste desene animate ne-au insuflat respectul fundamental pentru mediul înconjurător", explică David Whitley.
Omul, ca parte din natură
Walt Disney promovează prietenia om-natură prin intermediul unor creaţii precum: "Albă-ca-Zăpada şi cei şapte pitici", "Cenuşăreasa", "Bambi", "Cartea junglei", "Mica sirenă", "Frumoasa din pădurea adormită", "Tarzan" sau "În căutarea lui Nemo". Desenele animate produse în acest studiou sugerează că oamenii şi natura pot coexista în mod fericit dacă omul înţelege că nu poate încălca le