Junk-food-ul dietetic este un stil alimentar care ia cu asalt tot mai multe persoane obsedate de numărul de calorii. Acestea cred că produsele cu zero calorii sunt cele mai bune într-o cură de slăbire. Dieteticienii le contrazic, deoarece produsele cu zero calorii sunt mai pline de chimicale decât un tub de fixativ.
Nutriţioniştii spun că sunt persoane care dau ce e mai bun atunci când vine vorba de haine, îngrijire personală, petrecerea timpului liber, dar se agaţă de aceste produse dietetice, excesiv procesate, în speranţa că vor arăta bine. Medicii spun că unele produse de acest gen ar putea completa un regim sănătos, bogat în alimente proaspete. Însă excesul este nesănătos şi ar putea duce la apariţia unor boli grave.
Mărul ar putea înlocui cu succes un snack low-fat
Printre trucurile aşa-zise dietetice pe care le promovează adepţii noului stil sunt acadelele, guma de mestecat sau ice-coffee fără grăsimi. Ei spun că acestea au rolul de „a ţine gura ocupată”, în timp ce caloriile ingerate sunt aproape de zero. Cât priveşte cafeaua, aceasta este un obicei prost care scade pofta de mâncare la micul dejun, cea mai importantă masă a zilei. Nutriţioniştii spun că băuturile pe bază de cafea, cu adaosuri „non-fat” nu ar trebui să înlocuiască nici o masă, cu atât mai puţin cea de dimineaţă.
Un aliment sănătos este mărul. Acesta necesită câteva minute bune de masticaţie, fapt care induce senzaţia de saţietate. De aceea, medicii recomandă trucuri naturale pentru cei care vor să mânânce şi să rămână în formă. Adepţii junk-food-ului dietetic optează pentru cheeseburgeri cu brânză dietetică, cola fără zahăr sau tot felul de „gustări-minune”. Printre acestea se află produsele îngheţate, care se presupune că ar avea un număr redus de calorii. Ele sunt bune pentru o gustare, o dată, însă excesul poate duce la acumularea de toxine şi aditivi artificiali, n