Tot mai multe ong-uri cauta sa convinga contribuabilii constanteni sa le acorde 2% din impozitul anual. Procedura este simpla. "Persoanele fizice care in anul 2007 au realizat venituri din salarii si asimilate acestora pot sa depuna pana la 15 mai 2008 formularul 230", a precizat Bogdan Hutuca, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta. Legea le permite acestora sa sustina fie entitatile nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii, fie unitatile de cult. "Optiunea se poate efectua catre o singura entitate", a precizat seful DGFP.
ONG-urile popularizeaza aceasta campanie pentru ca pot obtine, astfel, venituri destul de importante. "Aplicand aceasta prevedere a legii existenta de patru ani, cetateanul stie ce se intampla cu o parte din impozitul sau si cum poate ajuta la solutionarea unei probleme a celor in nevoi", spune Ana Maria Scweitzer, director executiv al fundatiei Baylor Marea Neagra, care ofera servicii medicale si psihosociale persoanelor infectate cu HIV din Dobrogea. Aceasta a precizat ca problema HIV este a tututor, Constanta fiind pe primul loc in tara, dupa Bucuresti, in ceea ce priveste numarul de cazuri noi depistate.
» "Legea este considerata de multi ca fiind un model de "filantropie de tranzitie", data fiind aplicarea ei numai in tarile Europei Centrale si de Est", au precizat reprezentantii fundatiei Star Hope.
Tot mai multe ong-uri cauta sa convinga contribuabilii constanteni sa le acorde 2% din impozitul anual. Procedura este simpla. "Persoanele fizice care in anul 2007 au realizat venituri din salarii si asimilate acestora pot sa depuna pana la 15 mai 2008 formularul 230", a precizat Bogdan Hutuca, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta. Legea le permite acestora sa sustina fie entitatile nonprofit care se infiinteaza si functione