Investitorii în acţiunile listate la bursă au încheiat o săptămână dificilă, cu scăderi generalizate şi de amploare. Aparent, acestea nu sunt justificate, dacă ne uităm la situaţiile financiare pentru emitenţi. Şedinţa critică a ultimei săptămâni a fost joi. Indicele principal al bursei a pierdut atunci 7,3%, cea mai dură scădere din ultimii trei ani. O scădere peste acest nivel s-a înregistrat în 28 martie 2005, când BET a încheiat şedinţa cu o scădere de
Investitorii în acţiunile listate la bursă au încheiat o săptămână dificilă, cu scăderi generalizate şi de amploare. Aparent, acestea nu sunt justificate, dacă ne uităm la situaţiile financiare pentru emitenţi.
Şedinţa critică a ultimei săptămâni a fost joi. Indicele principal al bursei a pierdut atunci 7,3%, cea mai dură scădere din ultimii trei ani. O scădere peste acest nivel s-a înregistrat în 28 martie 2005, când BET a încheiat şedinţa cu o scădere de 11%, după care au urmat însă patru şedinţe de creştere cumulată de peste 19 procente.
Ultima săptămână a fost încheiată cu o scădere de aproximativ 8% de indicii BET şi BET FI, indicele SIF-urilor stabilind noi minime din octombrie 2006. Doar acţiunile Flamingo International au reuşit să închidă săptămâna în creştere, cu aproape 2%. Jumătate dintre companiile din coşul indicelui BET au pierdut peste 10%, cele mai afectate fiind Biofarm (-22%), Impact (-18%) şi SSIF Broker (-17%).
Vânzătorii au oferit pachete importante în şedinţa de joi. Pentru 11 dintre cei 53 de emitenţi care au realizat tranzacţii în piaţa principală, scăderile la final de şedinţă au fost de peste 10 procente. Doar trei societăţi au reuşit creşteri, şi acestea modeste.
Evoluţia este surprinzătoare deoarece nu poate fi legată direct de o informaţie clară. Pieţele ext