Companiile Petrom si Romgaz au semnat cu Guvernul un protocol in baza caruia acestea vor contribui in acest an cu 172 de milioane de lei la fondul social destinat ajutorarii persoanelor cu venituri reduse pentru plata facturilor la gaze. Fondul Social este sustinut in prezent, in mod benevol, de catre producatorii interni de gaze naturale, Petrom si Romgaz. Modalitatea prin care cele doua companii alimenteaza Fondul Social este sponsorizarea.
Din valoarea totala a fondului, 80 de milioane de lei reprezinta contributia Petrom si 92 milioane lei contributia Romgaz, se arata intr-un comunicat al Petrom. Plata sumei se va face in transe lunare egale.
"Inca de acum un an ne-am anuntat disponibilitatea de a contribui la un fond social pentru a atenua greutatile pe care le intimpina persoanele cu venituri reduse in conditiile cresterii pretului la gaze. Din recenta crestere a pretului la gaze, Petrom va contribui cu 100 la suta din veniturile suplimentare realizate din vinzarile de gaze naturale din productia curenta catre terti", a declarat directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.
Modalitatea prin care cele doua companii alimenteaza Fondul Social este sponsorizarea. Contributiile nu se vor scadea din impozitul pe profit datorat, ci vor fi considerate cheltuieli deductibile din baza de calcul pentru impozitul pe profit.
"Contributia Romgaz este voluntara si corespunde veniturilor suplimentare aferente ultimei majorari de tarife la gaze. Scopul acestei sponsorizari este protejarea consumatorilor defavorizati fata de cresterile preturilor la gazele naturale", a declarat Lucian Stancu, directorul general adjunct Romgaz SA.
Guvernul a decis suplimentarea fondurilor alocate persoanelor cu venituri reduse pentru plata facturii la gaze, al caror pret a crescut cu 8,5% incepind cu 1 februarie, din cauza maj