Părinţii care lucrează până târziu îşi vor putea lăsa copiii în centrele „After school“, unde se vor juca şi îşi vor pregăti lecţiile şi temele pentru a doua zi. Sursa: Razvan Valcaneantu
Patru centre „Afterschool“ („După şcoală“)au fost inaugurate ieri însectorul 2. Copiii dinfamiliile sărace îşi vor face temele,se vor juca şi vor lua masa în spaţiispecial amenajate în interiorulinstituţiilor de învăţământ, dupăterminarea programului normal.
Proiectul, aplicat pentruînceput de Primăria Sectorului 2,urmăreşte evitarea unor pericolela care sunt expuşi în prezent uniielevi: în special, acela de a ajungepe străzi sau în găşti de cartierdupă sau chiar în timpul orelor.Au fost alese şcolile 25, 4, 26 şi 58.
Selecţia celor 120 de elevi dinclasele I-VIII care participă laprogram - câte 30 pentru fiecareşcoală - este făcută de conducerileinstituţiilor de învăţământ. Înbaza propunerilor, DirecţiaGenerală de Asistenţă Socială şiProtecţia Copilului Sector 2(DGASPC) realizează anchetesociale pentru a vedea care este celmai potrivit mod în care poate fiajutat copilul. „Un profesor,angajat al Direcţiei, va sta cu eipână la ora 6.00 seara. Celălalteste un profesor de specialitate:muzică, desen sau sport, dincadrul şcolii“, a precizat ClaudiaNicolescu, director în cadrulDGASPC Sectorul 2.
„Copilul umblacu cheia de gât“
În Şcoala nr. 25 au fost amenajatedouă săli destinate programului„After school“: una cubănci, asemănătoare uneia declasă, o alta - un spaţiu mai relaxat,cu fotolii pentru copii, televizorşi rafturi cu jocuri. Programulzilnic de patru ore poateinclude însă şi plimbări în parc,vizite la muzee, circ, grădina zoologică,teatru sau expoziţii. Masava fi asigurată de cele două fundaţii participante la proiect: Organizaţia Suedeză de Ajutor UmanitarIndividual I.M. şi AsociaţiaHrăniţi Copiii - Feed the Children. @N_P