Institutul Francez si revista Observator cultural l-au prezentat la Bucuresti pe scriitorul Marius Daniel Popescu, laureatul Premiului „Robert Walser“ pentru debut in proza, acordat romanului La Symphonie du loup. Marius Daniel Popescu s-a aflat la prima prezenta in Romania dupa acordarea acestui premiu. Actiunea Institutului Francez si a revistei Observator cultural a avut loc luni, 24 martie, la sediul Institutului Francez, sub titlul: Sint un azilant indragostit. Marius Daniel Popescu se marturiseste cititorilor sai francezi si romani/Je suis un exilé amoureux. Marius Daniel Popescu se confesse à ses lecteurs français et roumains. Varianta romaneasca a volumului va aparea la Editura Humanitas, in traducerea lui Emanoil Marcu, pina la sfirsitul acestui an. La actiunea de la Institutul Francez au participat: Carmen Musat, Alexandru Musina, Lidia Bodea, Doina Ioanid, Fanny Chartres, Jean-Luc Renault, Ovidiu Simonca. Interviul pe care il puteti citi in continuare a fost luat in noaptea de luni spre marti si ar putea fi citit si ca un bilant neconventional al zilei in care Marius Daniel Popescu a avut cea mai puternica mediatizare in Romania, de cind este scriitor.
Domnule Marius Daniel Popescu, cum a fost ziua de luni, din punctul dvs. de vedere, cu lansari, cu prezentarea de la Institutul Francez, cu numeroase interviuri, cu prezente televizate la Realitatea TV si la TVR Cultural?
E o zi extraordinara, de neuitat. Trebuie sa multumesc Institutului Francez si revistei Observator cultural. Gratie revistei dvs. si Institutului Francez am putut sa vin in tara si sa vorbesc despre cartea aparuta la Paris, La Symphonie du loup, cu care am luat Premiul „Robert Walser“. A fost o zi de neuitat, am intilnit prieteni pe care nu i-am vazut de 18 ani, de 5 ani, de citeva luni, de citeva zile. Am avut o mediatizare extraordinara, cu care nu m-am confruntat nicio