Sambata, 29 martie, in parcul Herastrau din Bucuresti, intre orele 11-13, voluntari ai Asociatiei pentru Energie Regenerabila si WWF Programul Dunare-Carpati vor organiza o actiune de informare asupra evenimentului Earth Hour.
Initiatorii isi propun transmiterea mesajului de implicare promovat de Earth Hour, atragerea un numar cat mai mare de persoane care sa sustina aceasta initiativa si promovarea lucrurilor simple pe care fiecare le poate face, pentru a reduce consumul de energie.
„Schimbarile climatice sunt o realitate, iar consecintele acestora in tara noastra ne afecteaza din ce in ce mai mult. Sa stingem lumina cand iesim dintr-o camera, sa nu lasam aparatura electronica in modul „stand-by”, sa utilizam becuri ecologice, sa reducem consumul irational de apa sunt lucruri simple, pe care le poate face fiecare si care au un impact pozitiv pentru mediu. Acesta este mesajul Earth Hour”, precizeaza Dana Caratas, Coordonator Comunicare WWF Programul Dunare-Carpati Romania.
Evenimentul Earth Hour a fost organizat pentru prima data de WWF Australia, in 2007. In 29 martie, peste 2 milioane de locuitori din Sydney au inchis lumina in casele lor, timp de o ora.
2100 de companii s-au implicat, stingand lumina in sediile lor si incurajandu-i pe angajati sa faca acelasi lucru, iar autoritatile locale au sustinut evenimentul, oprind iluminarea unora dintre cele mai importante zone de atractie ale orasului, precum cladirea Operei sau Harbour Bridge. Sambata, 29 martie, in parcul Herastrau din Bucuresti, intre orele 11-13, voluntari ai Asociatiei pentru Energie Regenerabila si WWF Programul Dunare-Carpati vor organiza o actiune de informare asupra evenimentului Earth Hour.
Initiatorii isi propun transmiterea mesajului de implicare promovat de Earth Hour, atragerea un numar cat mai mare de persoane care sa susti