» La marginea Aradului ar fi trebuit sa se inalte Zona industriala Zadareni.
» Guvernul Romaniei a alocat 120 de miliarde de lei vechi pentru utilitatile din aceasta zona, insa terenul a fost retrocedat proprietarilor de drept.
» Nu numai zona industriala este pusa sub semnul intrebarii, ci si construirea unui spital judetean nou, a unui campus scolar si chiar autostrada.
» Situatia se poate insa rezolva daca Guvernul mai scoate din buzunar peste 130 milioane de euro pentru o expropriere in interes public.
Scandalul terenurilor din marginea Aradului a inceput in urma cu cinci ani. Cativa timisoreni au avut promisiuni de vanzare din partea proprietarilor de terenuri din zona Pecica sau chiar sagu, la multi kilometri distanta de Arad. Ei au cumparat pe sume infime terenul agricol care se gasea doar pe hartie si, ulterior, au reusit, tot pe hartie, sa-l "mute" in Arad. Mai mult, au obtinut in instanta sentinte definitive si irevocabile pentru a fi pusi in posesie pe aceste terenuri "mutate" in baza unor asa-zise vecinatati.
Un asemenea lot a fost adjudecat in marginea Aradului, spre Zadareni, dupa mecanismul simplu expus anterior. In urma cu patru ani, cand actualul primar al Aradului prelua primaria, acesta a venit cu un proiect de a dezvolta mai multe zone industriale in Arad. Astfel, in 2004 s-a infiintat Zona industriala Sud Zadareni, care are o suprafata de 150 de hectare. Este situata la 1,2 kilometri de DE 671 Timisoara-Arad-Oradea, are infrastructura moderna si deja primii investitori functioneaza din plin. Printre ei sunt Iveco si o fabrica de materiale de constructii. Terenurile s-au vandut cu 9 euro/metru patrat, dar acum valoarea lor este la 40-50 de euro/metru patrat. Nicolae Ignat, expert imobiliar, spune ca in orice moment ar gasi clienti dispusi sa cumpere teren, in zona, la 50 de euro metrul patr