Maistrul Constantin Stan se lupta de aproape doi ani cu Inspectoratul Scolar Braila pentru a-si obtine drepturile pe care considera ca le are si nu reuseste, desi a demonstrat ca are dreptate. El vrea sa-si recupereze drepturile salariale pierdute in 2005, atunci cind a ramas fara catedra, desi ore existau in sistem si avea dreptul sa-i fie repartizate. Dupa un an de zile, din disperare, maistrul Stan a vrut sa intre in greva foamei. Desi un raport de control al ministerului spune negru pe alb ca in toamna lui 2005 erau ore de practica si acestea formau mai mult de o catedra, pe care putea fi angajat maistrul Stan, Inspectoratul considera ca in cazul sau nu s-a gresit si nimeni nu-i datoreaza nimic.
Povestea maistrului Constantin Stan aduce la suprafata o boala cronicizata a sistemului de invatamint, pe care nu a avut nimeni curajul pina acum sa o spuna cu voce tare: sute de ore ascunse, repartitii date pe posturi aduse in buzunar chiar de cel care trebuie sa ia catedra, concursuri masluite, tratarea cu dispret a cadrelor didactice.
Uite catedra, nu e catedra
Necazurile maistrului Constantin Stan au inceput in vara anului 2005 cind, angajat fiind la Grupul Scolar "Brancoveanu", i s-a comunicat ca s-a redus numarul de ore, iar in anul urmator nu va putea merge pe continuitate si sa-si pastreze postul, conform legii.
La Grupul Scolar "Brancoveanu" existau in acel moment doar doua catedre pentru cei doi maistri titulari. Ca urmare, pe lista trimisa de conducerea Grupului Scolar "Brancoveanu" catre ISJ, cu profesorii suplinitori care pot primi ore pe continuitate nu a aparut si numele maistrului Constantin Stan.
Pe timpul vacantei, unul dintre cei doi maistri titulari s-a hotarit sa iasa anticipat la pensie si a aparut o catedra, pe care ar fi putut sa o ocupe maistrul Stan. Pentru a respecta