Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii nr. 4774/2006 a fost atacată în contencios administrativ de către Romtelecom, care a solicitat atât anularea, cât şi suspendarea executării acestei decizii până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cererii de anulare. Deşi Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de suspendare a executării deciziei menţionate formulată de Romtelecom, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia
Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii nr. 4774/2006 a fost atacată în contencios administrativ de către Romtelecom, care a solicitat atât anularea, cât şi suspendarea executării acestei decizii până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cererii de anulare.
Deşi Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de suspendare a executării deciziei menţionate formulată de Romtelecom, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a admis recursul formulat de acest operator şi a dispus suspendarea executării Deciziei nr. 4774/2006 până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cererii de anulare a acesteia.
În aceste condiţii, tarifele maxime ce puteau fi practicate de Vodafone în 2008 erau cele stabilite prin Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii nr. 436/2006, respectiv de 5,67 eurocenţi/minut.
La sesizarea mai multor furnizori cu privire la faptul că Vodafone nu practică tariful reglementat, ANRCTI a solicitat operatorului aplicarea acestui tarif.
Între timp, Romtelecom şi Net-Connect Internet (care formulase o cerere de intervenţie în interes propriu în acest proces) au depus cereri de renunţare la judecarea recursului împotriva sentinţei civile pronunţate de Curtea de Apel Buc