Prepararea semintelor
Semintele sunt infectate adesea de microbi si bacterii ce pot declansa boli, de aceea e bine sa fie tratate, inainte de a le baga in pamant. Pentru a reduce riscul, utilizati urmatoarea baie sterilizanta: o lingura de otet de mere se amesteca cu 125 ml de apa si se pune intr-un vas cu gura larga. Semintele se leaga intr-un tifon, apoi se scufunda de mai multe ori in lichid. Se usuca pe hartie sugativa. Semintele trebuie sa fie perfect uscate, inainte de a le semana.
Udati bine pamantul inainte de a planta
Cel mai bun mijloc de a ne asigura ca plantele vor avea suficienta umezeala cand vor fi transferate din rasadnite sau din ghivece in pamant este sa le udam abundent, cat se afla inca in vasul lor. Ba si mai mult: dupa ce sapati groapa, umpleti-o cu apa, asteptati sa se resoarba si abia apoi puneti planta in ea. Acoperiti cu pamant, presati-l bine, apoi udati planta din nou.
Sere din sticle de plastic
O sticla de plastic poate fi transformata intr-o sera ideala, care sa va protejeze plantele de un ger intarziat. Taiati fundul unei sticle de 2 litri, apoi puneti-o peste planta, infundand-o cam 5 cm in sol. Lasati-o fara dop, ca nu cumva temperatura sa creasca in timpul zilei prea mult. Planta se opareste.
Protectie simpla contra gerului
Un ger intarziat primavara sau o noapte de inghet timpuriu toamna pot sa vatame plantele mai fragile. Pentru a le proteja, acoperiti-le cu doua-trei randuri de ziare, fixate la sol cu pietre. Aceasta solutie simpla creste temperatura din jurul plantei cu 4 grade. Prepararea semintelor
Semintele sunt infectate adesea de microbi si bacterii ce pot declansa boli, de aceea e bine sa fie tratate, inainte de a le baga in pamant. Pentru a reduce riscul, utilizati urmatoarea baie sterilizanta: o lingura de otet de mere se amesteca cu 125 ml de apa