Bastoane, tonfe, nunceaguri – acestea sunt doar câteva dintre armele pe care veţi învăţa să le folosiţi, dacă veţi urma cursuri de kobudo. Diferit de karate, kobudo este un sistem de tehnici de luptă, în care pot fi folosite şi armele, dincolo de lupta cu mâinile libere. În limba japoneză, „ko” înseamnă vechi şi „budo” înseamnă arte marţiale. Aşadar, kobudo este numele pentru artele marţiale vechi, tradiţionale. Poate cu atât mai mult, cei care practică acest sport se pot simţi în siguranţă, în cazul în care sunt atacaţi. După cum se spune şi pe site-ul federaţiei de kobudo, „fie că agresorul este înarmat sau posedă o forţă fizică superioară, un practicant de kobudo va ieşi învingător prin tehnica superioară şi utilizarea unor contratehnici adecvate. ”
În cadrul antrenamentelor de kobudo se învaţă tehnicile de apărare împotriva oricărui tip de atac, cu sau fără arme, împotriva mai multor adversari. Veţi învăţa să luptaţi cu „nunchaku” – armă compusă din două bastoane mici, unite între ele printr-un lanţ; „tonfa” – tot un fel de baston, cu un mâner care este ţinut cu mâna de către luptător; „bo” – un baston lung, din lemn; „kama” – armă cu mâner din lemn şi tăiş din metal; „shinai” – sabie din bambus; „tanto” – cuţit din lemn. Kobudo poate să însemne, însă, şi kata artistic, adică lupte cu adversarii imaginari, pe un fond muzical ales. Puteţi, de asemenea, să participaţi la competiţii de luptă, kata artistic sau luptă regizată cu un partener. Se fac şi stagii de pregătire, atât în ţară, cât şi în străinătate. (M.C.)
Bastoane, tonfe, nunceaguri – acestea sunt doar câteva dintre armele pe care veţi învăţa să le folosiţi, dacă veţi urma cursuri de kobudo. Diferit de karate, kobudo este un sistem de tehnici de luptă, în care pot fi folosite şi armele, dincolo de lupta cu mâinile libere. În limba japoneză, „ko” înseamnă vechi şi „budo” înseamnă arte marţiale