Aplicaţiile cu care ne-am obişnuit pe PC încep să migreze online. Se poate însă muta infrastructura unei companii pe internet? În ultima vreme, răspunsul că acest lucru este posibil se aude din ce în ce mai des. Business everywhere, conceptul conform căruia angajaţii pot lucra de oriunde, la întreaga capacitate şi cu acces la toate resursele necesare, nu mai e de mult un vis, ba a devenit chiar o necesitate în multe sfere de activitate, cum ar fi serviciile, media sau avoc
Aplicaţiile cu care ne-am obişnuit pe PC încep să migreze online. Se poate însă muta infrastructura unei companii pe internet? În ultima vreme, răspunsul că acest lucru este posibil se aude din ce în ce mai des.
Business everywhere, conceptul conform căruia angajaţii pot lucra de oriunde, la întreaga capacitate şi cu acces la toate resursele necesare, nu mai e de mult un vis, ba a devenit chiar o necesitate în multe sfere de activitate, cum ar fi serviciile, media sau avocatura.
Pentru o astfel de companie de dimensiuni mici, în ziua de azi este perfect posibil să ai o întreagă infrastructură virtuală, găzduită pe internet. De la crearea, stocarea, editarea în comun a documentelor şi până la administrarea companiei, gestionarea termenelor şi contactelor, generarea de rapoarte de activitate sau managementul relaţiei cu clienţii, totul se poate face online. Şi cu costuri mai mici. Atât Google Apps, cât şi serviciul Office Live, căruia Microsoft i-a adăugat de curând şi componenta de editare/gestiune a documentelor, sunt unelte prin care acest lucru devine posibil.
Deşi similare la nivel conceptual, serviciile au fost dezvoltate în mod diferit, având în vedere background-ul celor două companii. În timp ce Google este cel mai mare furnizor integrat de servicii internet şi câştigă din publicitatea on