Detasarea pe o perioada de sase luni la sefia Directiei Generale a Finantelor Publice Braila in locul titularului postului, Ilie Deca, nu are iz politic, ne-a declarat Liviu Constantin Ilie, actualul director executiv al institutiei.
Ilie si-a argumentat declaratia reiterind prevederile unui articol din Legea functionarului public, nr.188/2001, care stipuleaza mobilitatea, mutarea functionarului public dintr-un judet in altul, pentru eficientizarea activitatii.
In opinia sa, conturata in cele doua saptamini petrecute la conducerea Fiscului brailean, "activitatea este foarte bine organizata si structurata. Mai sint unele deficiente pe care voi incerca sa le elimin". Micile deficiente, a subliniat Liviu Constantin Ilie, "se regasesc, de fapt, la nivelul intregii tari. Trebuie sa curatam bugetul statului de firmele cu datorii la bugetul de stat. Sa facem in asa fel incit sa-si achite datoriile la buget. Iar daca nu si le achita, sa le introducem in procedura de insolventa, reorganizare si faliment, pina la raspunderea solidara a actionarilor firmei".
In afara acestei preocupari, prioritara pentru noul director este instituirea de sechestre pe bunurile mobile si imobile ale tuturor firmelor aflate in prag de faliment si valorificarea bunurilor respective prin scoaterea lor la licitatie.
"Aceasta actiune se desfasura deja la nivelul Directiei, dar trebuie impulsionata, in sensul ca tot ce este bun de scos la licitatie, sa fie scos", a precizat Liviu Constantin Ilie.
Climatul economic este sanatos
Directorul Finantelor brailene ne-a mai declarat ca, din documentele pe care le-a studiat alaturi de actualii sai colegii, "am observat ca si la Braila gradul de constientizare al contribuabililor a crescut, in sensul ca tot mai multi isi achita la zi datoriile la bugetul de stat. Acum 4-5 z