Lucrarile pentru reabilitarea Palatului Culturii din Focsani au costat pana acum cel putin patru milioane si jumatate de euro. Autoritatile sunt gata sa consume alte 11 milioane de euro in aceleasi scop. Cu toate sumele enorme investite pana acum, Palatul Culturii continua sa ramana in paragina.
In urma cutremurului din luna mai a anului 1990, printre constructiile cu valoare de patrimoniu din judetul Vrancea afectate s-a aflat si sediul Prefecturii fostului judet Putna, din Focsani, situat in centrul orasului, pe str. Republicii la nr. 71, caruia i-a fost afectata structura de rezistenta. Lucrarile de consolidare si reparatii capitale au demarat imediat dupa cutremur, in baza documentatiei intocmite de Sectia de Proiectare a Judetului Vrancea (proiect 1677/1990).
Cladirea fostei Prefecturi Putna are un spatiu construit de peste 3.200 metri patrati si incorporeaza 86 de incaperi, iar dupa finalizarea sa aici ar fi trebuit sa se mute toate institutiile de cultura ale judetului: Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu", Muzeul Vrancei, cu toate sectiile sale, Centrul Creatiei Populare, "Pastorala", Ansamblul "Doina Vrancei" etc. Numai pana in anul 1996 s-au investit aici peste 50 miliarde de lei vechi, aproximativ 2 milioane de euro in banii de acum. Ulterior, ani buni, cladirea din buricul Focsaniului a ramas abandonata din lipsa de fonduri, aici gasindu-si refugiul oamenii strazii. Intre anii 2001 si 2004, cladirea de patrimoniu a trecut in administrarea Companiei Nationale de Investitii (CNI), institutie aflata in subordinea ministrului de atunci al Transporturilor, Miron Mitrea, deputat PSD de Vrancea. In acesti ani, CNI a facut lucrari de reabilitare la Palatul Culturii in suma totala de peste 100 miliarde de lei vechi, adica aproximativ 2,5 milioane de euro. La inceputul anului 2004 cladirea a fost "pasata" inapoi Primariei Focsani. In